Nieuws

Volg hier het laatste nieuws van Wijngaard Noordland.


Wijnen 2023 gebotteld en weer volop leverbaar.

Ieder jaar is het weer een feest om van alle gemaakte wijnen een uitgebalanceerde smaakvolle wijn te cuveren.

Ook dit jaar is dit naar volle tevredenheid gelukt. De volgende wijnen zijn dan ook weer gebotteld en leverbaar:

  • Blanc du Nord 2023. Een volle fruitige wijn gemaakt van de druif Souvigner Gris en Johanniter met een vleugje Muscaris en Solaris. Volle wijn die lekker is op het terras maar ook als een tafelwijn bij diverse gerechten geschonken kan worden.
  • Rosé du Nord 2023. Dit jaar met een voorpluk van de druif Rondo samengesteld. Een frisse volle droge rosé wijn met heerlijke fruitige tonen van framboos, kers en aardbei.
  • Sprankel wijn wit 2023 (halfzoet-prosecco) Een heerlijke licht mousserende wijn met een licht zoetje in zich. Vol van smaak met een rijpachtige fruitsmaak. Heerlijk koud te drinken op het terras of bij een feestelijk gebeurtenis.
  • Sprankelwijn rosé 2023 (halfzoet-prosecco). Een mooie parelwijn met een licht zoetje. Aroma’s van rijp fruit met op de achtergrond smaak van aardbeien. Vol met een lange afdronk die heerlijk fris blijft.
  • Rondo du Nord (fruitig) 2023. Een volle fruitige rode wijn, sappig en soepel met tonen van kers en braam. Gemaakt van de druif Rondo. Tevens met een lichte hout lagering. Zeer goed drinkbaar op het terras of als tafelwijn.
  • Rondo du Nord (eiken) 2022 (leverbaar medio 2024). Een volle robuuste rode wijn van de druivensoorten Rondo en Cabernet Cortis. Deze rode wijn heeft een jaar extra gelegen in het eiken houten vat. Lange afdronk met braam, cassis en kruidige tonen. Mooi drinkbaar bij een stevige maaltijd.